Sıkça Sorulan Sorular

İmplant Tedavisi Nedir ?

Günümüzde diş  implantları, tartışmasız olarak doğal dişlere en iyi alternatiftir. Geleneksel  köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. Kısaca  implant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür.

Her Hastaya İmplant Uygulanabilir mi?    

İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Varolan kemiğin kalitesi de implant başarısını etkileyen faktörlerden birisidir. Ayrıca tedaviden önce ve implant ağızda kaldığı sürece dişetlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir.

Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir ?

Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar.

Diş eti hastalıklarının belirtileri ise şöyledir;

  • Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi dişeti kanamasıdır. Sağlıklı dişeti kanamaz.
  • Diş etlerinde şişmeler, kızarmalar oluyorsa,
  • Diş etlerinde çekilmeler ve açığa çıkan kök yüzeylerinde oluşan hassasiyet oluşuyorsa,
  • Dişeti kenarlarında veya dişler arasında, diş taşlarına bağlı olarak oluşan siyah alanlar görülüyorsa,
  • Diş ile dişeti arasından iltihap geliyorsa,
  • Dişlerde sallanmalar, uzamalar ve dişler arasında açılmalar oluyorsa,
  • Ağızda sürekli bir kötü koku ve kötü tat hissi var ise,

acilen bir diş hekimine muayene olunması gerekir.

Diş Beyazlatma Nedir ?

Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu teknikte bir ışık kaynağı ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur. Dişlerde renkleşmeye neden olan maddeler renksiz substanslar ile yer değiştirilir ve beyazlama meydana gelir.

Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verirmi ?

Hayır vermez. Bilinen hiçbir kalıcı yan etkisi bulunmamaktadır. Geçici bir hassasiyet şikâyeti çoğu hastada görülür (1–3 gün). Yalnız bu ideal şartları oluşturacak olan profesyonel bir personele yani diş hekimine ihtiyaç vardır.

Ağız Kokusu Tedavi Edilebilir mi ?

Lokal faktörlerin neden olduğu ağız kokusu olgularının yüzde 90’ının başarıyla tedavi edileceği tespit edilmiştir. Çoğu ağız kokusunun tedavisine dilin fırçalanması ile başlanır. Ağız kokusunu oluşturan bileşenlerin birincil alanı dildir. Sabah şiddetli ağız kokusundan şikayet eden kişilerde dişlerin ve dilin yemek sonrası fırçalanması ile sorun kontrol altına alınabilir. Ağız kokusu genellikle ağız hijyeninin düzeltilmesiyle iyileşir. Bu durumda bireyin diş hekiminin tavsiyelerine uyması yeterlidir.